Μοναξιές Στην Κουζίνα
2014-03-05 23:44Σήμερα φτιάξαμε μπισκοτάκια αλμυρά. Το σπίτι άργησε να βρεί την βραδυνή του ηρεμία, όλοι άργησαν να γυρίσουν.
Τα έφτιαξα .Τα έβαλα σε ενα βάζο με ωραία κορδέλα και έχουμε κατι για το ποτό μας. Προτίμησα να βάλω σπόρους κολιανδρου στα μισά που αρέσουν στο Γιάννη και σπόρους κυμινου στα αλλα μισά που αρέσουν σε μένα.
Σε όλα όμως έβαλα parmigiano reggiano στη ζύμη.
Ειναι απλή και πετυχαίνει παντα.
Υλικά
1 φλ.βουτυρο (προτιμήστε με 70% ελαιόλαδο)
3/4 φλ.τυρι σκληρό τριμμένο ( παρμεζανα, ρεγκάτο κ.α.)
3 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρόκο αυγού
1κ.γλ. Αλάτι χονδρό
1 κ.γλ.baking powder
Κοσκινιζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα αλλα υλικά ζυμώνονται να γίνει μια μαλακή ζύμη. Προσθέτουμε αν θελουμε σπόρους κυμινου, γλυκανισου κ.α.
Φτιάχνουμε μπαστουνακια και τα κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος, η ανοίγουμε φύλλο 3 εκ. και κόβουμε με κούπ-πατ.
Αλειφουμε με γάλα η ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι, κυμινο ( το πιο αγαπημένο), γλυκανισο, κολιανδρο η τυρι, οι επιλογές ειναι αμέτρητες.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο πάνω και κάτω αντίσταση 175°C για 15' να ροδισουν.